Η κληρονομιά μας

Αναμειγνύοντας την παράδοση με τον πιο σύγχρονο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο εξοπλισμό, η οικογένεια Κορμπάκη έχει αγγίξει την κορυφή στην τέχνη του ελαιόλαδου.
Ξεκινώντας το 1971, ο πολυπράγμων παππούς Χρυσόστομος Κορμπάκης εγκαινίασε το πρώτο εργαστήριο ελαιόλαδου στη Λακωνία με ολοκαίνουριο εξοπλισμό.
Το 1990, ο υιός του και επίδοξος τεχνίτης, Πέτρος Κορμπάκης, ανέλαβε την οικογενειακή παράδοση και έφερε νέες μεθόδους έκθλιψης ανοίγοντας το δρόμο της εξέλιξης και της επανάστασης στον κλάδο.
Χρόνια αφοσίωσης, μελέτης και εργασίας της επιστήμης της ελαίας, η οικογένεια Κορμπάκη άνοιξε τις πόρτες ενός ολοκαίνουριου εργοστασίου-ορόσημου για την περιοχή, πραγματοποιώντας ένα όραμα χρόνων. Διαθέτοντας τεχνολογία νέας γενιάς, το εργοστάσιο χτίστηκε πάνω στο ιστορικό σταυροδρόμι του μυθικού ποταμού Ευρώτα με τις πόλεις Βλαχιώτη – Σκάλα – Μυρτιά.


Κι εκείθε τότες άρχισα να φτιάχνω το κρεβάτι πλουμίζοντας το μάλαμα και φίλντισι κι ασήμι και μέσα κόκκινο λουρί βοδιού λαμπρό τεντώνω. Να τώρα τα σημάδια του σου τα’ πα, μήτε ξέρω  αν μένει ακόμα ασάλευτο, γυναίκα, το κρεβάτι ή πια απ’ τη ρίζα το’ κόψε κανείς κι αλλού το πήγε.  

Οδύσσεια, Ψ 202-206

Η τέχνη του παρθένου ελαιόλαδου απαιτεί δουλειά, γνώσεις αιώνων αλλά και τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Μένοντας πιστοί στις αξίες και στις αρχές μας για αξεπέραστη ποιότητα και με την εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα, συνδυάσαμε τους τρεις αυτούς καίριους παράγοντες και σας προσφέρουμε το πιο αγνό, παρθένο ελαιόλαδο της ελληνικής γης.

Από την πέτρα στο ΙΝΟΧ, ο τεχνολογικά προηγμένος μύλος μας χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης ώστε να μαλάξει τους φρεσκοκομμένους ελαιοκάρπους χωρίς να κάψει τον καρπό. Με δύο γραμμές παραγωγής, το ψηφιοποιημένο και πιστοποιημένο εργαστήριο έχει τη δύναμη παραγωγής 40 τόνων ελαιόλαδου τη μέρα, αλλά και τη χωρητικότητα αποθήκευσης 1200 τόνων. Η EΛOT EN ISO 22000:2018 πιστοποίηση του εργαστηρίου αντικατοπτρίζει τη μέγιστη απόδοση της ποιότητας του ελαιόλαδου σε πολυφαινόλες καθιστώντας το στην κορυφή της λίστας των καλύτερων ελαιόλαδων παγκοσμίως.

Θέλετε να συνεργαστούμε;

e: info@myles.gr

t: +30 2735042227

m: +30 6947173137

2ο χμ. Βλαχιώτη – Σκάλα Ευρώτα

230 51, Λακωνία, Ελλάδα

Χάρτες

Kormpakis Petros & SIA O.E. ©2021 all rights reserved